dezmorțire


În clădirea de peste drum arde lumina de câteva zile într-una din camere, la etajul 7, deși nu e nimeni acolo. Seara așadar eu trebuie să las complet jaluzelele pentru că becul puternic tip neon bate destul de departe, până la mine, și un pic deranjează, doar puțin. E numai un birou din care probabil că ultima persoană a ieșit pe 30 decembrie mai devreme decât de obicei, fiind încă soare afară, și astfel nu și-a dat seama că uită ceva aprins. Sau poate ca omul nu auzise că ultimul care pleacă trebuie să stingă lumina  ? 🙂

Asta îmi amintește de ceva de demult, dintr-o vară când o familie întreagă a plecat la mare și au omis cu toții să închidă radioul marca Mangalia 2, aflat în sufragerie… și care timp de 12 zile și 12 nopți a cântat, vorbit, mă rog, ce face un aparat de radio de obicei când e lăsat de capul lui 😀 . Când s-au întors din concediu s-au speriat să audă că îi întâmpină cineva în casa aflată în penumbră și teoretic cufundată în liniște, dar după câteva clipe au realizat care era misterul. Așa că au deschis larg ferestrele și au închis radioul încins :))

Vezi, de-aia e bine să te mai uiți o dată în urmă înainte de a pleca undeva pentru mult timp, să nu uiți vreun electrocasnic în priză; sau și mai rău, gazele sau apa pornite.

Dar numai atât, și numai la propriu e bine să privești încă o dată peste umăr. În rest, când pornești la alte drumuri, metaforic vorbind, e de preferat să nu mai privești înapoi nici cu mânie, nici cu nostalgie, nici altfel. Pur și simplu stai cu ochii înainte, că numai în fața ta e ceva ce mai poți schimba/ influența/ trăi. În spate e ce știi că ai lăsat, care nu se mai schimbă.

Și un an nou e un drum necunoscut de parcurs. Așa că la mulți ani, să fim cu toții sănătoși și să încercăm să scoatem tot ce e mai bun și folositor nouă din următorul mic capitol din viața noastră. Să ”galopăm” cu energie și cu eleganță, dacă se poate

 

Reclame

6 gânduri despre “dezmorțire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s