recapitulare – eu, pentru mine


Au venit alegerile, au trecut alegerile…

După turul întâi, rămân cu două impresii amare (altele decât cele la care mă așteptam adică) : una legată de spaima că trec pe stradă pe lângă oameni care au votat-o într-un număr atât de mare pe Monica Macovei. Femeia asta era, după unii, persoana potrivită să conducă această țara nefericită, sleită de conflicte și hăituită din interior, pe motiv că ea ar fi fost garanția democrației, a statului de drept și a independenței justiției. Iar asta chiar mă înspăimântă un pic, pentru că înțeleg că e vorba de oameni tineri și mă întreb, ce-o fi în capul lor ?! Oare cum își imaginau ei România având un asemenea președinte, care mie îmi inspiră mai degrabă o femeie-gardian dintr-un lagăr nazist ? O femeie ciudată, neplăcută, veșnic încruntată, acidă, cu o gestică plină de ură și mereu dornică să-i aresteze pe toți cei care nu sunt de acord cu ea ; o damă neîngrijită, urât pieptănată, care îți induce o stare de neliniște de la prima vedere. Și ca să spun de-a dreptul, mi se pare o tipă dereglată, care în vara lui 2012 tuna și fulgera în Parlamentul european contra României, susținută de jivinele altor nații, care n-au ezitat să încalce grosolan statul de drept de atunci. Asta era bună să conducă România ?!?

Sau poate că și votanții ei or avea oarece porniri de genul ăsta, visând la o continuă stare de teroare, înscenând situații penale acolo unde nu sunt ? Și interpretând într-un mod personal orice vorbă sau acțiune a celor care le stau în cale, cum face madam Macovei ?

Iar a doua impresie e legată de fățărnicia unora, cam în felul ăsta :

În iarna lui 2004 și 2009 nu s-a prelungit programul de votare nici în țară, nici în afara ei, și nici în vara lui 2012 nu s-a procedat așa, deși erau cozi mari pentru referendum. Acum însă s-a făcut scandal pe tema asta, de parcă statul de drept se aplică numai după caz, când au anumiți indivizi interesul. Oricum, finanțarea alegerilor s-o face de la Guvern, dar organizarea pe plan local ține negresit de ambasadori… și am o veste: ambasadorii, toți, sunt cei numiți pană una-alta de Băsescu, așa că ce tupeu poți să ai să vii să ceri demisia unor miniștri, cand de fapt de vină sunt ambasadorii tăi ?! De aceea sper ca în turul doi să aibă timp să voteze tot cetățeanul român, de oriunde ar fi el, ca să nu mai fie discuții interminabile, așa cum , repet, n-au fost în cazul altor alegeri…. și când n-a mai făcut nimeni caz, acceptând un orar de vot care e bătut în cuie peste tot în lumea asta mare. 

Și mai recapitulez ceva, că nu vreau să uit vreodată… de parcă m-ar lăsa societatea în care trăiesc.

Cetățeanul Băsescu Traian a fost membru PCR ; Vasile Blaga a fost și el membru PCR, ca și Gheorghe Flutur, Emil Boc, Sulfina Barbu, cred că si Klaus Iohannis a apucat un pic de plată a cotizației pe la PCR, sau, ce să vezi ?…. Monica Macovei ! Doamna Macovei a profesat chiar meseria de procuror înainte de 1989, ceea ce implica anumite angajamente față de Partid și conducătorii ei – că așa funcționau lucrurile, pe bază de recomandări și dosar ”de cadre” beton… altfel nu ajungeai atunci în posturi importante. Și tot pe bază de dosar ”curat” a ajuns și tovarășul Băsescu căpitan de navă.

Acum e lucru cunoscut că toți cei enumerați mai sus (și mulți alții de care mi-e scârbă să amintesc) sunt politicieni și sunt ”de dreapta”, adică nu sunt de stânga = comuniști. Nuuu, nu sunt comunistoizi nici în spirit, nici în mentalitate, nici în comportament… ei sunt democrați, cu viziune capitalistă, europeni, pro-americani și deci vor numai binele țării și al poporului român. Ei sunt calea de urmat, dacă stai să îi asculți și mai ales dacă te chinui să uiți anii 2008 – 2012, de tristă amintire. Și să ai capacitatea să și crezi ceea ce auzi, și să uiți ceea ce tocmai ai trăit, cu mai puțin de 3 ani în urmă.

În cealaltă tabără e Victor Ponta, cel care în decembrie 1989 avea 17 ani ; imposibil să fi fost PCR-ist, că era minor și licean, cred – eventual era utecist, ceea ce îmi asum și eu, cu răspundere :). Oricum, Ponta e perceput ca un oligofren lipsit de personalitate, pe care îl vor trage de sfori greii PSD-iști și care , ca o moluscă, nu va avea nimic de obiectat în fața manipulatorilor care abia așteaptă să ajungă din nou la ciolan. Desigur, când e vorba de cei de dreapta nu se pune problema de ciolăneală, în cazul lor e vorba de dorința de a face bine nației…  Mie nu mi se pare așa, chiar deloc. Și totuși, Ponta e sperietoarea de serviciu, fără argumente, fără exemple de abateri, dar cu multă propagandă deșănțată și cu minciuni cât îi ține obrazul și caracterul pe unii…

Asta e situația, pe scurt.

Deci, unii pe care i-aș numi lupi în blană de oaie vor să se dea roze neprihănite, mințind cu nerușinare, a câta oară, frate ?!

Social-democrația nu e totuna cu comunismul, chiar dacă asta se încearcă să se acrediteze, de ani de zile, cu o maximă rea-credință și chiar nesimțire. Social-democrație au toate statele europene, mai mult sau mai puțin, și toate statele europene au asistați social, la fel ca și România. Ba mai mult, acolo Statul chiar are grijă de cătățean, spre deosebire de noi, unde statul e adesea dușmănos cu tot omul, protecția socială fiind adesea doar cu numele. Dar acolo nici măcar nu se pune problema ca asistența socială, care e REALĂ (nu ca la noi) să fie catalogată drept socialism.

Așa că eu mă simt mințită atunci când cineva încearcă să mi se prezinte altfel decât evidența o arată (mă refer la ”dreapta” românească ) și prefer să apreciez sinceritatea și verticalitatea păstrării unei atitudini și unui drum care n-a avut ascunzișuri și schimbări de macaz, după interese. Mă refer la Ponta, deși nu asta mi-am dorit de la scrutinul de anul ăsta… dar n-am ce face. Nu că aș avea mare încredere în viitor, că nu mai am demult, dar măcar să nu simt că cineva vrea să mă tragă pe sfoară, din nou, prostindu-mă cu alba-neagra utilizată de obicei în politica românească.

Despre domnul Iohannis, chiar nu știu ce să spun . Mi se pare aterizat din greșeală într-o gașcă dubioasă și perversă, unde a învățat deja (cam prea repede)  să se comporte precum lichelele care îi suflă în ceafă; și constat că utilizează, mai nou, un limbaj destul de agresiv, care pe el nu l-a caracterizat până acum. Adică deja e nervos, a început să se schimbe cum s-ar spune, dar numai ca mod de exprimare și nu într-un sens bun. Seamănă cu un copil mai mare, care crede minciunile părinților și care va fi trimis la colț imediat ce misiunea lui se încheie, urmând ca jocurile să le facă altcineva. Pentru că dacă e vorba ca cineva să fie marionetă, apoi domnul Iohannis se califică cu brio pentru postura asta, săracul….  dar tocmai pentru a nu-l judeca cumva greșit, îmi doresc tare mult să văd o confruntare televizată între Iohannis – Ponta, ca să mă lămuresc mai bine. Sper să se și întâmple asta, deși mă îndoiesc, în general Ponta vorbește mult și liber, ceea ce nu convine adversarilor.

La final mă laud singură pentru curajul de a spune (scrie) ceea ce gândesc, lucru rar în ultimul timp…. am în jur oameni care se feresc, lumea e speriată de ani de zile, suspiciunea ne stăpânește și frica e cea care ne domină – frica de a spune sau de a recunoaște. Îmi pare rău că trăiesc într-o asemenea atmosferă, dar nu mă mir și nici nu condamn pe nimeni – asta e doar urmarea a 10 ani teribili, de demență scăpată de sub control, care însă și acum e aplaudată și încurajată de foarte mulți. Asta e situația… și mult mai trist ar fi ca aberația să continue, într-o nouă formă, deghizată.

Iar la finalul-finalului, pentru că mi-am amintit că azi e ziua cetățeanului Băsescu Traian, îi fac și eu urarea pe care o merită cu prisosință, pentru tot ce a făcut din nația asta și pentru halul în care rămân toate în urma lui : la mulți ani în pușcărie, domnule Băsescu ! … că ți s-au adunat vagoane de hârtii care te pot incrimina, pentru zeci de fapte penale ! Numai să li se permită (de către madam Macovei poate ? 😀 ) celor abilitați să le și utilizeze în scop constructiv… Doamne ajută !

Reclame

21 de gânduri despre “recapitulare – eu, pentru mine

  • Si eu iti respect tie alegerea, asa ca sa invinga raul mai mic…. cum e la noi de obicei 😀

   Paranteza: mie imi place de fapt Iohannis, dar nu in combinatia actuala. Adica nu-l consider rau, de fapt :).

   • Sincer, consider ca un om care a fost ales primar din 2000 incoace si sibienii l-au votat într-un procent atât de mare, merită şi încrederea mea. 🙂

    • Da, numai ca Sibiul e cam de marimea unui sector al Bucurestiului, deci nu stiu ce mare filozofie in administrarea lui, mai ales cand dobandesti rutina si toate merg de la sine. In plus, functia de presedinte de tara nu presupune administrare, ci dialog, intuitie, sange rece si rapiditate in luare de decizii, ceea ce nu cred ca sunt punctele lui forte. Dar pesemne ca se va descurca, daca va iesi invingator, o sa vedem.

 1. Mie mi-e lehamite de tot ce e legat de politica românească … am renunțat de multă vreme să mai vizionez circurile de pe la TV. Nu mă onorează musai afirmația, dar se impunea să recunosc dezavantajul pe care mi l-am creat cu mânuța mea. Și afișele electorale le-aș fi șters din raza-mi vizuală de nu erau într-atât de agresiv-evidente. Legat de asta pot spune că mă irită în egală măsură și zâmbetul lui Ponta, și privirea încruntată a lui Iohannis… Eh, când vine vorba de politică zici că mi-s o duduiță nf care caută nod în papură fiecărui pretendent! :mrgreen: Am zis-o eu pe-asta, c-altminteri… 😳

  • Cauți nod în papură și nici nu e greu să îl găsești, de fapt. Nici mie nu-mi place nimeni, dar am speranța că îl voi avea din nou pe Tăriceanu șef de guvern și asta îmi dă o stare de confort. În schimb, din partea cealaltă aș putea să mă trezesc din nou cu Boc prim-ministru, iar asta eu consider absolut periculos și inacceptabil !
   În rest, ai dreptate și tu și nu e nimic de condamnat. Doar că eu mai am un pic de chef de luptă… 😀

  • Aprecierea ta mă onorează și mă bucur că înseamnă că nu-s nici extremistă, nici trepanată…. că așa deduc dupa unele forumuri și bloguri, la categoria aia m-aș încadra 😀 lol

   • Nu le mai pune și tu pe toate la suflet – a la guerre comme a la guerre – fiecare are dreptul la opinia personală și plăcut sau neplăcut, de apreciat e faptul că măcar se spune fățiș, nu pe la spate.
    Restul… se va vedea mai apoi cine a avut dreptate și cine nu. 😉

 2. Mirela, ştii deja părerea mea 😉 :
  Doar o vorbă să mai spun: mă amuză maxim lozinca ” jos comunismul”, toţi fiind, nu-i aşa, cu pedigree de „capitalişti” din moşi strămoşi. Am cunoscut vreo cîţiva dintre ăştia şi nu mi-a venit a crede ce uşor schimbă ” convingerile” după cum amuşină miros de ciolan.
  What a funny people! 😆

  • Ma uitam azi la junele peltic Predoiu, ce discurs de bolsevic a avut ! … amenintator si mincinos, parca vine direct din anii ’50. Si asta vrea sa fie prim-ministru, el ori Boc ?! … ori Udrea, ori Basescu…. e absolut sinistra varianta, sper sa fim scutiti de inca un episod portocaliu-albastru, dupa ce abia ne-am revenit cat de cat, de doi ani, dupa ciuma basista, incompetenta dar aroganta 😦
   Pe tine te pup, apari rar si ma bucur ca esti prin preajma 😉

 3. Ti-am gasit opiniile pe alt blog si am venit sa te caut si acasa. Ma bucur ca gandesti asa si ca ai curajul sa o si spui. Cred ca in ziua de azi esti un paria daca spui ca nu-l susti pe Iohannis, multi il vad ca urmasul lui Carol I, izbavitorul neamului, si nu se mai uita cine e in spatele lui, armata portocalie. Poate sunt eu subiectiva si obtuza, fiind bugetara care m-am vazut pagubita de aproape 40% din leafa , sau poate ma las influientata de ce vad in jur, de lumea asta saraca si total nepregatita pentru politici ” de dreapta”… Azi, cineva urla in gura mare: toti idiotii si toti prostii il voteaza pe Ponta! N-am putut sa tac, m-am simtit jignita si am replicat: prefer ca toti prostii sa voteze un destept decat ca toti desteptii sa voteze un prost! Poate am gresit, dar nu ma simt cu nimic vinovata ca votul meu ar distruge viitorul cuiva. Deci votez Ponta! Nu cu entuziasm, mai degraba cu resemnare, dar alternativa Iohannis mi se pare de neacceptat. Scuze ca m-am intins cu comentariul; de, refulez si eu pe ultima suta de metri. 🙂

  • Mă bucur de vizită și că te-ai răcorit, știu exact ce spui. Eu nu-s bugetară, dar asta n-are nicio legătură cu votul, așa după cum e limpede că mulți tineri și mulți oameni de afaceri votează cu Ponta, după cum mulți batrâni și mulți muncitori (sau tărani din piață, de la tarabă) votează Iohannis. Deci împărțirea aia pe categorii e falsă și miroase de la un km a Băsescu, ca să zic așa – eternul sforar, manipulator și profitor îm interes personal sau de gașcă pe care-l știm.
   Și mai am destule motive să votez Ponta, și eu fără entuziasm, dar pe care le pun într-o postare, în curând. 😉
   Și apropo, credeam că nația asta a renunțat la mitul ”omului providențial” după atâtea dezamăgiri, dar se pare că nu încă…. totuși, să-l vezi pe Iohannis providențial, e chiar de râsul lumii 😀 …

 4. Una la mana, procentul obtinut de Macovei este ce au reusit sustinatorii ei sa stranga. Ei asteptau sa se profileze un nou partid in care sa aiba si ei un os politic de ros. Sa nu crezi ca nea Vasile din Danesti, a avut puterea sa inteleaga mesjul ei si chiar sa si fie convins de acesta incat sa o voteze. La fel a fost valabil pentru fiecare din cei participanti. Mai mult eu si-au asigurat un loc alaturi de invingator, prin asa zis-a redirectionare a voturilor catre acesta in turul al doilea.
  A doua este ca unii votanti considera ca sunt unicii detinatori ai adevarului.
  A treia, este ca alegand numai masuri de dreapta prin care unii sa traiasca pentru ca pot si altii sa crape pentru ca sunt fie batrani fie incapabili sa isi ia soarta in maini, este inuman. Oriunde in lumea civilizata exista o oarecare grija pentru acestia, prin masuri sociale.
  A patra, sa le traiasca multi ani, cei pe care ii aleg ca sa le carmuiasca destinele. 🙂

  • Eu nu-s convinsa ca am dreptate si ma duc la vot indoita…. dar ma duc. Acum si gata, ca si-asa eram decisa sa nu mai particip nici acum.
   Liberalismul, prin lume, are si o latura sociala, chiar daca mai redusa. Doar ca la noi nu e cazul de doctrine, la noi e vorba de ambitii, rafuieli, razbunari si eterne manevre specifice locului. Ca atata putem, pentru ca asta aplaudam si incurajam de 25 de ani…. dar ce naiba sa faci daca vesnic ai de ales intre doua rele ? Corect ar fi sa dea lumea de pamant cu toti si s-o ia de la zero, cu ceva fresh, dar asta e practic imposibil, habar n-am de ce. Cred ca e un cumul de motive, de toate felurile.

   • Asta se cheama democratie Mirela.
    Democratia asa cum este ea inteleasa la noi, pune pe acelasi plan de egalitate coţcarul piaţar cu profesorul universitar, dandu-le aceleasi drepturi. Acum intra in discutie raportul dintre numarul unora si al altora. Castiga cei care sunt mai numerosi 😉

    • Atunci inseamna ca cotcarul ar trebui sa isi stie locul si sa aiba respect pentru profesor, ca fiecare din ei are alt rol si nu se pot amesteca. Dar aici intervin educatia si bunul-simt, ceea ce deja e prea mult…. si uite cum ajungem iar de unde am plecat, ca de vina sunt toate anomaliile din societate, derapaje vechi inca de dinainte de ’90 si care au persistat sau s-au agravat dupa. Zau ca nu vad iesirea, atata timp cat apare periodic cate un om de stat de calitate indoielnica dar si cu influenta, care devine idol si in fata caruia nu ai cum sa mai lupti. Si atunci, singura si unica solutire, dupa mine, ar fi sa ne conduca altcineva, un strain, caruia sa i se impuna conditii clare, pe o perioada limitata. Si el sa fie impartial, corect, ca un administrator de bloc angajat cu salariu bun, ca sa fie stimulat sa curete mediul de rele. Si sa arbitreze corect. Altfel, cred ca nu mai avem ce face, noi intre noi ne sfasiem de cand lumea… ca nu numai in ultimii 20 sau 50 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s