de neamânat :)


Tocmai spuneam ieri că a venit primăvara, iar azi mă abat un pic de la spirit …. pentru că am primit un mail cu ceea ce se vede mai jos şi m-am gândit că nu pot aştepta până la iarnă, ca să-l postez aici in sezon ! E ceva de neamânat, zic 🙂

Click pe poze pentru a le vedea un pic mai mari.

*************

În primul rând, domnul respectiv stă foarte bine cu ținerea de minte. Apoi, pare doar un tip ciudat care merge de nebun prin zăpadă… dar nu oricum, ci numărând cu grijă paşii şi ştiind ce formă geometrică desenează, după caz. Priveşte imaginile de ansamblu, de mai jos,  E impresionant !

Imagine

Imagine

Se numeşte Simon Beck şi este un artist cunoscut în special pentru creațiile extrem de delicate şi detaliate în… zăpadă. Dar nu, nu e vorba de figurine sau statui, ci de faptul că el merge pur şi simplu ore în şir prin zapada proaspătă, pentru imaginile create. Mai nebuneşte decât asta e că Simon poate petrece ore întregi prin zăpadă pentru a crea un model, dar adeseori o ninsoare proaspătă sau rafalele de viscol îi acoperă munca şi el trebuie să o ia de la capăt în ziua următoare. Artistul nu a renunţat însă niciodată la munca lui. Simon păşeşte peste zăpadă, cu încălţările lui special create, pentru a realiza uluitoarea formă de artă.  

Imagine

El practic ajunge să meargă pe jos mai multi kilometri doar pentru a crea un singur design.

Imagine

… mergând FOARTE ATENT…

Imagine

Iar rezultatele merită toate eforturile, pentru că sunt fascinante. Aceste modele extrem de precise au fost create în Savoia (Franţa), aproape de Mont Blanc.

Imagine

Simon a găsit spaţii între munţi si cabane, în staţiunea de schi Les Arcs, pentru a crea modele de dimensiuni mari, care au efecte diferite atunci când sunt privite din unghiuri diferite. Sau la ore diferite din zi .

Imagine

Imagine

Este de necrezut că petrece nenumărate ore şi zile doar pentru a crea aşa ceva…

Imagine

… cu riscul ca munca lui să se risipească peste puţin timp, la următoarea ninsoare sau furtună de zăpadă Imagine

Aşa-i că a meritat să-l cunoaşteţi ?  🙂

Imagine

Reclame

8 gânduri despre “de neamânat :)

  1. Mi se pare fabulos! E un exemplu extraordinar pentru noi, toți. Să găsești atâta bucurie, răbdare, imaginație, liniște, echilibru în ceva ce nu știu câți ar mai face pe lumea asta… În astfel de mici lucruri mari rezidă fericirea… Cred eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s