în sfârșit ! :)


Cu Alecsandri în gând, o raită prin vecinătăți, ca să vedem cum azi ningea liniștit, făra să mai viscolească. Pentru că abia așteptam zăpada ! 🙂 

Din văzduh cumplita iarnă cerne norii de zăpadă, 
Lungi troiene călătoare adunate-n cer grămadă;
Fulgii zbor, plutesc în aer ca un roi de fluturi albi, 
Răspândind fiori de gheață pe ai țării umeri dalbi.

Picture 010 Picture 011

Picture 014

Picture 013

Ziua ninge, noaptea ninge, dimineața ninge iară!                                       Cu o zale argintie se îmbracă mândra țară;                                           Soarele rotund și palid se prevede printre nori                                             Ca un vis de tinerețe printre anii trecători.

Picture 017Picture 015

Picture 019

Picture 022

Tot e alb pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare, 
Ca fantasme albe plopii înșirați se perd în zare, 
Și pe-ntinderea pustie, fără urme, fără drum, 
Se văd satele perdute sub clăbuci albii de fum.

Picture 024 Picture 025 Picture 028 Picture 030

Dar ninsoarea încetează, norii fug, doritul soare
Strălucește și dismiardă oceanul de ninsoare.
Iată-o sanie ușoară care trece peste văi…
În văzduh voios răsună clinchete de zurgălăï.

Picture 021

Picture 034 Picture 040

Picture 020

http://www.versuri.ro/versuri/gfjike_vasile+alecsandri+iarna.html

Reclame

17 gânduri despre “în sfârșit ! :)

  • Da, dar macar o saptamana de acum incolo va fi curat. Si e si linistea aia specifica, cu toate zgomotele atenuate de zapada. Si nu se mai simt nici noxele 😀 Iar cateii, toti, sunt disperati sa alerge si sa se tavaleasca prin zapezi, lupii din ei pesemne ca se trezesc la viata 🙂 Apoi, om vedea 😦

 1. Boierul Alecsandri probabil statea in sufrageria mare in care ardea focul in semineu si cu un pahar de cristal plin cu vin rosu in mana, avea chef de jocuri ale mintii in versuri. Sa il fi vazut eu in trafic pe autostrada A1 dupa ce ar fi dat jos muntele de zapada aruncata de pe strada peste masina lui de autogredere ca sa poata ajunge la munca unde sa isi bata capul cu toate mofturile sefului. 🙂

  • 😆 De-aia acum nu mai face nimeni poezii care sa dainuie, vezi ? Fiecare secol cu ale lui, iar daca ar fi avut Alecsandri (si toti ceilalti) bloguri la vremea aia, precis nu mai aveau aceeasi inspiratie. Sau mai stii ?

    • Daca dispar nu mai ramane decat ca urmasii sa se intoarca la clasici ori de cate ori vor simti nevoia de sensibilitate. Se descurca ei cumva, iar lumea va fi asa cum o vor crea.

      • Cred totusi ca se vor descurca bine, fiecare generatie a fost le vremea ei criticata si tratata cu indoiala…. si ne-am descurcat cu totii in conditiile date, care cum a apucat vremurile. Adica adaptarea la mediu se va manifesta mereu. Sper, pentru ei.

       • Viteza de adaptare depinde de educatia primita in copilarie. Cum crezi ca se poate adapta cineva la o viata ca cea de astazi cand a fost crescut cu povesti cu zane si Feti Frumosi si a vietuit o vreme cand exista o alta scara a valorilor? Asta este drama pe care o traiesc oamenii astazi.

        • Au fost (sau am fost) crescuti cum spui, cu povesti frumoase si valori reale date ca exemplu. Dar in acelasi timp am trecut prin doua oranduiri total diferite (una socialista si cea de azi…. de nedefinit 😀 ) si trecerea la superficialitatea de azi s-a facut totusi treptat, permitandu-ne sa avem timp sa comparam si sa respingem ce e de neacceptat. asta doar cei care se gandesc un pic, desigur.
         Drama reala vine de la lipsa de sanse si de la saracia care pe alocuri e lucie, in tara asta. Management prost, ca sa nu spun dezastruos. Si lipsa totala de interes, la nivel inalt. Restul s-ar mai regla, daca ar merge bine partea economica. Iar de la saracie la manipulare (sau „dresare”) nu mai e decat un pas.

         • Perioada de trecerea la „nedefinata” a fost si continua sa existe pentru cei mai multi ca o lupta interioara continua intre nevoi si posibilitati, intre bine si rau, intre minciuna si adevar.
          Pentru acestia intotdeauna invingatoare au fost fortele binelui asa cum a fost inteles el timp de multi ani. Ceilalti lipsiti de scrupule le-au luat crema.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s