„Houston, we have a problem”


Au ajuns tuciurii pâna lângă rachete … cum e posibil așa ceva ? Eu, dacă aș vrea să mă duc sa vizitez SUA, m-ar trece la ambasadă prin zece filtre ca sa obțin viza, nu cumva să fiu necorespunzătoare (financiar sau altfel), să ajung acolo și apoi să refuz să mă mai întorc aici. Adica ar rămâne cu mine pe cap, grav lucru (deși, drept să spun, SUA ar fi ultimul tărâm pe care aș vrea să emigrez, cu mintea mea de azi…. că pe vremuri mi se părea altfel, dar m-am edificat între timp).

Pe când așa, cu tiganii care trec ilegal (probabil prin Mexic) granița lor, se pare că s-a dus naibii vigilența. Ba mai mult, îl auzeam acum vreun an pe un american sadea că e dezamagit de autoritătile americane din București care îi refuzaseră viza unui amic de-al lui, stomatolog și cu familie care rămânea aici – în timp ce, sub ochii lui, țigănci cu fuste multe obtineau legal viza, pe principiul „să nu-i marginalizăm, că au drepturi” – adică de tuciurii era vorba, nicidecum de stomatologul cu ten alb 😀 . Si-atunci ce să le mai urezi altceva decât să și-i invite și să-i păstreze acolo, iar atunci cand se mai intâmplă (des, sau chiar tot timpul) ca „românii” de etnie rroma să facă și câte un scandal sau o hotie, să-si amintească să nu-i persecute, să lasa ciocu` mic și să îndure – că așa e cu minoritarii acestia și e timpul să afle si ei. Tot așa cum a aflat toată Europa de Vest (cu mândra Franta cu tot), care le-a plâns aiurea de mila ani la rând, iar acum nu mai știe cum să se lepede de ei. Se cheamă cunoaștere pe propria piele și e mereu binevenită 😉 .

Dar asta îmi place mult cum sună, și vine la fix și de data asta : „Houston, we have a problem”.  Așa este ! 😆

Reclame

7 gânduri despre “„Houston, we have a problem”

  1. Poate vor afla și ei că bâtele au mai multe utilități, nu numai pentru jocuri sportive!
    Iar uneori este foarte utilă, chiar dacă este vorba de drepturi, căci și ele sunt încălcate și trebuie impusă respectarea lor!

    • Mie mi se pare amuzant pana la urma. Iar cu ocazia descoperirii noilor concitadini cu care s-au trezit pe cap (si prin curti / case) au ocazia sa gaseasca noi subiecte de film, sa vezi ce fabrica acum unul de mare succes, nominalizat la Oscar chiar. In 2015, ca acum e prea din scurt si n-au timp 😀 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s