„factorul” Dumnezeu


Cand stii sa cauti, gasesti in vastul Internet comori, uneori. Asa si cu serialul pe care vreau sa-l prezint in continuare, descoperit de altcineva si recomandat si mie. Tin minte ca l-am vazut demult la TVR, cred ca imediat dupa 1990, apoi n-a mai fost redifuzat niciodata, din pacate.

Prezentarea pe scurt aici.

Iar serialul in sine aici , 10 episoade (fireste 😀 ), 5 si 5 :

http://filmehd.net/dekalog-1989-serial-tv-filme-online-1-5.html si

http://filmehd.net/dekalog-1989-filme-online-gratis-6-10.html

Dar va rog sa cititi tot inainte de vizionare, ca e interesant : despre scenariul deosebit si apoi filmul in sine, avand un buget care ar fi fost „de ras” la Hollywood. Numai ca el e facut in Polonia. Si e exceptional.

Dincolo de idee si realizare, cartierul din Varsovia, in care se petrec toate, seamana perfect cu unul din Bucurestiul (sau din oricare oras romanesc) de dinainte de ’89 ; ba chiar si interioarele locuintelor, stilul de viata al eroilor, felul cum se jucau copiii, toate amintesc de vremurile acelea, asa incat e si o mica intoarcere in timp. Sau, pentru cine s-a nascut mai tarziu, o clara lectie de istorie.

Trebuie vazute fie stiind dinainte ordinea poruncilor, fie incercand sa deduci la care din ele se refera episodul, vizionandu-le pe sarite. Eu uitasem care e prima din cele 10 , dar pe la jumatatea primului episod mi-am amintit, fiind evident de fapt. Vizionare placuta, n-o sa regretati.

Reclame

2 gânduri despre “„factorul” Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s