un pic de geografie


M-am distrat azi cu un mail primit și am zis să nu-l țin numai pentru mine :

http://www.buzzfeed.com/summeranne/americans-try-to-place-european-countries-on-a-map

Iar mai jos atașez și o hartă ”eliberată”, pe care s-o tipăriți și s-o folosiți pentru a vă  verifica și cunoștințele proprii. Tot de amuzament.  🙂  Și eventual înainte de a vedea linkul, ca să fie corect  😉

 EUROPA hartă

Reclame

15 gânduri despre “un pic de geografie

 1. Ca să fie foarte corect, ar fi trebuit să ne dai o hartă a SUA, să denumim statele acestei uniuni! Cred că puțini dintre noi ar denumi corect mai mult de jumătate dintre aceste state. Poate nici atât!
  Dar, ca lecție de geografie, este bun testul.

  • Din cele 51 de state ale SUA cred ca stiu sa denumesc multe din ele, dar de pozitionat pe harta nu prea. Poate pe ici pe colo, pe coaste (est si vest), dar cam atat. Acuma,sincera sa fiu, nici in Europa nu stiam sa le gasesc pe toate, mai ales pe cele rezultate din fosta Iugoslavie.Greu. .

   • Corect. Și eu aș fi spus la fel. Dar la fel de adevărat este că, atunci când încă eram în școală, cunoșteam peste jumătate dintre statele lumii, cu capitalele lor cu tot.

     • Asta da! Am văzut cât de liberi în exprimare pot fi, chiar dacă engleza mea este destul de redusă. Cred că, la noi, pentru astfel de raspunsuri, ar fi fost sancționați la „purtare”, sau cum se va mai fi numind acuma.

    • Ei sunt degajati si invatati sa fie sinceri de mici, fara a fi insa grosolani. La noi trebuie sa pari ce nu esti, sa epatezi si sa pui mare pret pe ce spune lumea. Noi nu ne mai facem bine niciodata, ca nimic nu incurajeaza naturaletea aici ; ba din contra .

     • Să știi că, în intreprinderea unde lucrez, majoritatea aplică naturalețea exprimării și lucrurile merg bine. Avem și excepții, dar asta doar pentru a întări regula!

    • Foarte frumos. Bine, si in jurul meu am oameni ok in general, dar la nivel de populatie a tarii, deseori se incurajeazxa minciuna, frauda, forma fara fond si falsitatea. Oricum din fericire avem cu totii libertatea de a ne alege anturajul, slava Domnului. 🙂

     • Nu cred că este suficient anturajul! Ar trebui să putem face câte ceva și la alt nivel. Numai exemplul personal nu este suficient decât în cerc restrâns. mai departe nu știu cum putem determina modificări de comportament, cu atât mai mult cu cât pri media se transmit mesaje împotriva adevărului și corectitudinii!

     • A trecut prea mult timp. Trebuia o reacție mai rapidă. Când, acum mulți ani, spuneam că anumite emisiuni nu sunt bune de nimic și nici nu trebuie vizionate, mi se răspundea c nu au cu ce să strice, că doar oamenii au discernământ și știu să aleagă grâul de neghină! Acum, acei oameni recunosc faptul că eu am avut dreptate, căci influența a fost la nivel de subconștient!

 2. Din ce-am văzut, ăla care scrie „mom Romania” le cunoaște cam cel mai bine pe toate. 🙂
  Europa și USA nu suportă comparație. În State, nu există 50 de națiuni care să participe la competiții sportive ori summituri internaționale sub drapel propriu, așa că e greu să reții numele acelor state. Geografia, ca și alte domenii, se învață cel mai ușor în baza educației non lineare, prin asociere. Michael Jackson – Statele Unite, Hagi – România, Renault – Franța, Lenin – Rusia etc. 🙂
  Dar, la fel de adevărat este că dacă ni s-ar pune în față harta Africii, cred că tot ca americanii ne-am comporta și noi, în cea mai mare parte. 🙂 Știe toată lumea de Egypt, fiindcă se tot merge la Marea Roșie; mai știu oamenii de Africa de Sud, că mai fuse un Campionat Mondial de fotbal și vuvuzele pe-acolo; mai cunoaște vreo 3-4… iar, în rest, greu să pui degetul pe Zambia, pe R.D. Congo, pe Zanzibar… 🙂

  • Eu am retinut pentru totdeauna Libia, ca era vis-a-vis de Creta anul trecut. In rest, tufa la Africa 😆 Si de fapt cred ca te-ai convins si tu ca vazand locuri inveti si geografie, din mers . Incredibil cat de multe iti raman in minte, pe ideea „o imagine face cat o mie de cuvinte”. Exact asa e.

   • Perfect adevărat! De-aia educația non lineară este mult mai eficientă și nebăgată în seamă decât educația lineară, bazată pe învățarea în ordine. Unui bebeluș poți să-i spui de 100 de ori cuvântul „pisi”. Nu-l va repeta. În clipa când va vedea o pisi și-i va plăcea, îi va zice imediat pe nume. 🙂 Din cauza asta învățământul românesc rămâne în urmă, nu mai dă rezultate; fiindcă alții au evoluat, au căutat metode noi, creative, relaxante; noi tot ca pe vremea lu’ Ceaușescu predăm lucrurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s