eu pot si in mod concret !


Am gasit o poza in vastul Internet si mi-am amintit ca eu inca posed asa ceva, undeva prin casa ! Probabil ca n-oi fi eu singura, dar cred ca nici multi nu mai suntem…

Image

Eu din fire sunt destul de sentimentala, renunt greu la obiecte, daca sunt mici si nu ma incurca in miscarile pe care le fac prin casa. Si de fapt aici e vorba de amintiri importante, nu de orice fleac, usor de inlocuit. Asa ca, am inca vreo 20 de casete si, culmea, am si un casetofon mic, folosit pe post de radio in bucatarie, dar care are inca si capacitatea de redare a casetofonului.

Picture 002

Singura tristete e ca absolut toate imi amintesc, cu mare claritate, momente de demult, frumoase dar care nu mai au cum sa se intoarca vreodata. Oameni, case in care am locuit, eu la varste diferite, atat de vechi si incarcate de „istorie” sunt. Nu e ceva rau, e doar un pic dureros. Oricum, pornisem de la legatura dintre creion si caseta…. asta fiind imprejurarea in care banda se agata de niste rotite, era scoasa din caseta in timp ce canta si incurcata prin interiorul aparatului, moment in care incepea sa sune aiurea si iti dadeai seama de neregula…. sau chiar se oprea singur, dar de obicei nu. Si atunci opreai cu „Stop”, scoteai caseta si trageai usor de banda cocolosita, verificai sa nu fie rupta (caz in care o lipeai finut cu „scoci” si taiai marginile lipicioase, ca sa nu depaseasca latimea benzii ; apoi , cu creionul bagat prin rotitele dintate din corpul casetei infasurai la loc banda, cu rabdare si atentie, sa nu se rasuceasca pe undeva. Nu era mare filozofie. Si asta e legatura dintre creion si casete. 🙂

Mai pun si un cantec, fara melancolie de toamna, ci doar pentru ca mi-l amintesc de pe una dintre casete. Vremuri…

http://youtu.be/N2CQFBh4Jwc

Reclame

6 gânduri despre “eu pot si in mod concret !

  1. Nu ştiu de ce, singura „sculă” pe care le-aş mai putea asculta fiind cea de pe maşină la care nu am renunţat fiindcă este destul de performantă şi cu ea a venit dotată din fabrică, dar şi eu am păstrat vreo 3o de casete, număr la care am ajuns în urma unor „trieri” succesive.

      • Ei, aici am să-ţi vând un pont care e posibil să îţi fi scăpat. Benzile casetelor, ca şi USB-urile sau CD-urile sunt unităţi de stocare magnetice. Iar magnetismul ăsta are prostul obicei de a se modifica în timp şi a-şi pierde din proprietăţi. Aşa că aceste casete nu vor deveni piese de muzeu decât ca şi carcase nu ca şi conţinut. Eu pe cele pe care le-am păstrat nu le-am păstrat pentru muzica de pe ele. E logic că o pot găsi oricând pe internet. Ci pentru că fiecare este legată de o amintire dragă mie.

        • Chiar n-am stiut, adica astea actuale ma gandeam ca-s pentru „a life time”, sau asa ceva, fiind mai rezistente, fizic vorbind. Dar ia spune-mi te rog, cardurile foto se comporta la fel sau ele sunt fabricate din altceva si ma pot baza ca tin ani la rand pozele pe ele, fara sa li se piarda din calitate ? Ca de ele chiar se spune ca dureaza mai mult decat vietuim noi ?

    • „…da, suntem multi”, vorba reclamei, chiar daca e pentru altceva…. merge si aici. 🙂 Nu se mai aud cum trebuie sau poate ne-am si invatat noi cu sunetul perfect al suporturilor actuale si clar prin comparatie ies in pierdere casetele. Oricum, daca le reasculti foarte rar, cum se si intampla, poate se distrug mai lent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s