ziua Z, sau D-day


E o zi ca un hotar, dincolo de care ceva se schimba complet si fara drept de apel.

E un moment zero care delimiteaza doua atitudini ale tale total diferite.

Nu ai ajuns aici brusc, ci ai investit timp si energii, trecand uneori peste limitele personale fara sa-ti dai seama. De fapt nici nu ai considerat ca faci un efort, ai gasit mereu in tine resurse pe care nici nu stiai ca le ai, te-a motivat ceva atat de mult incat combustibilul necesar parcurgerii drumului a fost energia ta de zi cu zi, fara sa pui conditii si fara sa simti oboseala. Ba chiar ti-a facut placere sa investesti, ca intentia a fost una laudabila.

Dar ai ajuns la un punct in care ti se pare ca picioarele ti-s de lut, nu mai avansezi deloc ; sau ai senzatia ca ai intrat intr-o bucla si te invarti, iar si iar, in acelasi spatiu limitat si care pare ca se tot ingusteaza. Iar tu nu asta doreai, ti se promisese deschidere, lumina, schimbare. Parca nu aici trebuia sa ajungi, de unde blocajul acesta ?

Sau poate n-ai inteles tu bine ? Posibil si asa, dar e mai greu de crezut, la urma urmei ai avut o motivatie pe care nu ti-o inventasei, ca nu esti genul de om care sa se minta singur. Din contra, esti mereu realist si onest, oferi adevar si claritate si ai pretentia sa primesti la schimb ceea ce dai, nu opusul lor.

Oricum, nu conteaza prea mult cauzele, la ziua Z ajungi dintr-o eroare sau alta si nu e un eveniment frumos…. dar e sanatos.

Acesta e momentul revelatiei, ti se ridica parca valul de pe ochi. De aici incolo nu mai poti sa avansezi nici macar un metru pe acelasi drum si ai deodata senzatia de maxima saturatie, in paralel cu sentimentul de puteri sleite. Ti s-a umplut paharul si in paralel ti s-au epuizat resursele, ca un paradox.

Asadar, gata. Oricum ai zilnic atatea alte compromisuri de facut, esti angrenat in cotidian si in rutina apasatoare de care nu ai cum sa te desprinzi, incat tot ce poti si vrei sa schimbi iti e pe deplin justificat. Iar evolutia pe care ti-o doresti ar fi sursa de bine si energie ca sa le indeplinesti mai lejer pe toate celelalte – deci cum sa poti continua asa, cand in loc de resurse noi te pomenesti golit si de cele existente ?

Nu e o zi singulara, poti sa o experimentezi de mai multe ori in timpul vietii, pe diverse paliere. Asa incat, cand o traiesti prima oara te simti ca un urias, esti mandru de puterea pe care doar o banuiai in tine si care, iata, e atat de multa si binefacatoare.

Iar cand momentul de rascruce se va repeta, candva, atunci vei fi mai curajos stiind deja de ce esti capabil si punand punct mai repede unei situatii energofage.

Si cand dupa ani iti reamintesti de ea sau de ele, zilele-hotar, te feliciti pentru decizia luata, spre folosul tau si nu numai.

Dupa ziua Z nimic nu va mai semana cu trecutul, totul va fi mai bine sau nu va mai fi deloc. Alta posibilitate nu exista, asa ca respira adanc si desprinde-te.

O zi eliberatoare, care vine uneori mai repede, alteori se lasa asteptata, insa mereu ea are legatura cu ultima ta picatura de energie si de rabdare. Sunt siameze ele, ziua si ultima resursa din tine. 🙂

Dar vine, si ce bine ca e asa. E in fibra ta si daca nu-ti asculti instinctul si nu-ti urmezi pornirea, tot ce se va adauga ei va fi fiere pentru fiinta ta. Si cine vrea venin in loc de miere, mai ales atunci cand stii ca piciorul tau pus in prag poate sa insemne si eliberarea altora, mai putin curajosi sa ia decizii ? Asa ca fii tu cel care taie nodul gordian, e posibil ca ceea ce va urma sa fie cu mult mai bine. Daca nu, macar te-ai eliberat, dupa ce ai incercat tot ce puteai.

Image

Reclame

3 gânduri despre “ziua Z, sau D-day

  1. Foarte multe adevar! Nu e prima mea Day D, am mai avut altele si pe asta o anticipam de mult timp. Asa cum spui, fie se incheie un episod fie se schimba in bine, iar daca mai depun un strop de efort nu fac altceva decat sa otravesc totul. Frumos spus, ma regasesc total! Multumesc! ❤

  2. Pingback: Punct. Și de la capăt. | prin preajma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s