îndemn la mişcare :)


Cand te desparţi de unii oameni şi ştii ca va fi pentru o perioadă mai lungă de timp, nu te gândeşti că ar fi posibil să nu vă mai intersectaţi niciodată. Mai ales când eşti tânăr. De exemplu, cu colegii de şcoala, liceu, vreun job… La despărţirile prilejuite de absolviri diverse, toti ne angajăm să nu lăsăm să treacă timp prea mult până la următoarea revedere, e ca o regulă promisiunea asta. Dar chiar dacă veti mai vieţui pe această planetă  încă mulţi ani, cu toţii, e posibil ca ultima zi  în care v-aţi vazut să fi fost chiar… ultima. Degeaba fiecare  în parte  îşi va purta paşii prin lume, poate chiar pană la bătrâneţea târzie, degeaba  îţi propui, şi mereu amâni, ca măcar să cauţi persoane dragi, pe care le mai gasesti sau nu. Dar să  încerci cel putin. Cu cât trece mai mult timp, cu atât e mai greu.

E ca şi cum a doua zi după ce v-aţi luat la revedere, unul dintre voi a murit ; pentru că la fel ar fi decurs lucrurile si  în cazul ăsta extrem. Că asemenea situatie nu s-a  întamplat e minunat, dar e ca şi cum aşa ar fi fost mersul… pentru că voi oricum nu vă mai revedeţi.

Nu-i păcat ? Este… e trist să amâni reîntalniri, să refuzi revederi sau să zădărnicesti efortul oricui de a reînnoda o prietenie, crezând că altă dată va fi momentul mai bun sau  împrejurarea potrivită. Poate că da, dar dacă nu ?

Azi nu am dispoziţie, lasă că avem tot timpul din lume, care-i graba ?… Dar ştii tu sigur că ziua de maine va mai exista pentru toti ? De fapt garantat pentru unii “mâine” nu va mai fi, iar asta e o certitudine, e statistic dovedit ; şi atunci de ce să eziţi ?

Nu se vrea melancolic sau deprimant mesajul meu, ci e doar o constatare recentă, cauzată de răsfoirea unor cărţulii semi-filozofice. Aşa că, mai bine mai târziu decât niciodată, nu lăsa pe maine ce poţi face azi pentru că amânarea e hoţul timpului, după proverbele româneşti.

Sau, după cum spune finul observator Murphy, “Nimic nu este atât de definitiv ca ceva care se anunţă a fi provizoriu. Si viceversa”.

Reclame

Un gând despre “îndemn la mişcare :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s