nefirescul din jur


Prin natura lor femeile trebuie sa fie blande si linistite. Si cand spun “trebuie” nu inteleg ca ar fi ceva fortat, contra firii lor, ci dimpotriva, cred ca ipostaza agresiva, bataioasa si zgomotoasa, indiferent in ce context, nu li se potriveste. E stiut ca au si ele un oarecare nivel de testosteron in sange, asa dupa cum barbatii poseda un mic procent de estrogeni in organism ; iar daca natura a decis asa inseamna ca a avut o noima, presupun ca e vorba de o echilibrare bine calculata a comportamentelor umane. De aceea, o abatere in sus de la cota normala a respectivilor hormoni mi se pare ca duce la reactii si atitudini nepotrivite ambelor sexe. Doamne fereste, cum ar veni :).

In acelasi timp eu nu cred in egalitatea dintre sexe, asta chiar e ceva ce mi se pare impotriva naturii omului, in sens propriu. Eu cred ca teoria asta e una falsa si a avut doua efecte : pe de o parte femeile au obtinut drept de vot (mare castig…), si drept la opinie in toate, in paralel cu libertatea de a munci si de a nu mai fi dependente de barbati. Ce eroare… si cat de repede s-a ajuns la anomalii ca cea de a pretinde unei femei sa faca, fizic, munci caracteristice barbatilor si, in general, sa aiba si sa li se tolereze (macar aparent) comportamente masculine. Sau si mai grav, sa li se impuna asemenea atitudini, sa fie incurajate si apoi aplaudate pentru ele !

Pe de alta parte nici pe barbati nu-i vad tocmai bine functionand sub capacitate sau fiind intretinuti de altii (uneori chiar de nevestele egale cu ei…), atunci cand ar trebui sa fie pe propriile picioare. Ca asa cum doamnele se dau vanjoase adesea (si aiurea), tot asa si barbatii s-au simtit, unii din ei, liberi sa se lase pe tanjala si sa se comporte nefiresc.

Sigur ca daca femeile au pretins respectiva recunoastere a egalitatii cu barbatii acum trebuie platit pretul, pentru ca mie asta mi se pare a fi “libertatea” de a se descurca singure pe lume: un tribut pe altarul independentei femeii.

Unele realizeaza eroarea si anomalia, dar e cam tarziu. Altele, asa-numitele femei de cariera, se lupta cu toti si cu toate de dimineata pana seara, mandre de ele intr-o lume care le pacaleste ca asta e firescul si care le indeamna s-o tina tot asa… iar altele, putine cred, au avut bafta de a gasi mediul propice in care si-au vazut de feminitatea lor, au ramas “inferioare” si dependente de barbatul din viata lor, iar respectivul si-a indeplinit de fapt menirea lui genetic stabilita, si anume aceea de a intretine casa, cu nevasta, copil , catel si ce-o mai fi in ea. Si ambii se simt bine si isi vad de cuplul lor clasic, traditional, sanatos si generator de liniste si fericire.

Nu spun ca femeile nu au voie sa munceasca sau sa se manifeste activ in lume, dar activitatea asta ar trebui sa fie una limitata, care sa n-o solicite total, ci sa-i permita sa-si vada si de “cuib”, cu tot ce contine el, asta spre binele ei si al celor din jur.

Adica eu observ ca femeile ramase la nivelul la care au recunoscut ca au nevoie si au cerut raspicat ajutor, cautand un umar pe care sa se sprijine, sunt foarte ok, iar cele “luptatoare” si eventual conducatoare de colective mari, prin companii sau oriunde, au deviat de la natura lor si s-au abrutizat, desi n-ar recunoasta asta niciodata.

Asa ca lasati femeile sa fie “slabe”, calde, caline, cu vocea joasa si preocupate de ce le-a fost menit prin structura lor, fizic si mental. Sa ramana grijulii pentru altii si sa nu se fereasca sa-si afiseze neputinta atunci cand ea exista, pentru ca de aceea sunt barbatii construiti asa cum sunt : printre altele si ca sa le fie lor sprijin, rasplatiti fiind cu iubire si cu recunostinta.

In concluzie, chiar daca traim intr-un secol dificil si intr-o lume bolnavioara, in care nu doar valorile s-au inversat, ci si rolurile personajelor in film, un minim de realism n-ar strica. Si ce bine ar fi ca partea feminina a planetei sa revina, treptat, la “matca” : fara sa faca inginerie metalurgica sau taximetrie, fara sa piloteze avioane si evitand orice alte situatii periculoase, care nu le caracterizeaza si pentru care ADN-ul lor nu e programat. Si fara politica :D.

Pentru ca asa mi-a venit ideea si aici intentionam sa ajung : eu cred ca femeile n-au ce sa caute in politica – nu la noi in tara, ci in general. Politica e un mediu corupt, vulgar, agitat, un loc unde ajungi usor sa fii santajat, injurat, huiduit sau, de ce nu, tras la raspundere penal pentru ceea ce ai facut. Mai cu voie, mai fara sa stii, tot vei ajunge sa decontezi. Iar unui barbat ii e mai simplu, ii e poate indiferent uneori…. dar o femeie e clar mult mai vulnerabila.

Nu e locul lor acolo decat cel mult ca reprezentante ale unor fundatii, asociatii sau organizatii cu scop de ajutorare a categoriilor de oameni defavorizati, atat si nimic mai mult. Adica asta ar fi tot o manifestare a instinctelor lor de protejare si ingrijire a celor in nevoie, cu satisfactii adica.

La urma urmei, inca din epoca de piatra hominizii au realizat ca trebuie facuta o departajare : barbatii musculosi si curajosi isi desemnau un lider, plecau la vanatoare si aparau teritoriul de dusmani si alte pericole, iar femeile, fiinte nedotate fizic pentru greutati dar cu calitati de alta natura, stateau in vatra tribului, cresteau copiii si aveau  indeletniciri conform cu fiinta lor gracila si sensibila.

Si atunci de ce odata cu “evolutia” s-a ajuns la ce avem azi ? Sau mai bine zis, din vina cui ? Ca ADN-ul nu ni s-a shimbat, ci doar comportamentul. In defavoarea si spre frustrarea “deviatilor”.

Reclame

3 gânduri despre “nefirescul din jur

  1. Ştiu două femei ca exemplu la cele ce ai zis. Foste vecine. Amândouă sunt in Spania şi una din ele, recent plecată, încă trimite ceva bani în ţară ca să susţină soţul bolnav de tbc şi copilul de 20 de ani, puturos. Ţigani, A doua, moldoveancă, e membră a unei secte şi profită peste limita bunului simţ. Între timp bărbaţii lor zac şi aşteaptă pomana soţiilor.

    • Pai si s-or simti bine, ele ca se zbat si ei ca zac ? Adica invers decat sunt programati genetic ? Cred ca nu, dar s-au obisnuit asa sau nu-si bat capul prea mult.

  2. Este logic si fara de tagada ce ai spus aici. Se pare ca nu de aceeasi parere au fost si cele care s-au dorit ca imaginea lor sa fie pe primele pagini ale ziarelor si al caror nume sa fie rostit de cat mai multe voci. Pentru aceasta ele au demonstrat calitati dincolo de cele care i-au fost programate de Natura. nimic rau in asta, sa ne intelegem. Este chiar demn de remarcat si de apreciat.
    Siderurgiste, aviatoare, motocicliste, luptatoare de wresling, toate au schimbat raporturi si mentalitati ce a dus la ceea ce vedem astazi. Asa ca la drepturi egale, obligatii egale. Nu mai spunem ca de fapt activitatilor care traditional erau „in sarcina” femeilor, s-au adaugat toate cele care au fost amintite atat in text cat si in comentarii, toate acestea transformand femeia intr-o fiinta buna la toate.
    Ca sa ne intelegem sunt traditionalist. Sunt pentru egalitate in toate dar nu tolerez imixtiunea in cele „traditionale” barbatilor. Lasati-ne noua ce ne este specific si pastrati-va ce este al vostru. Deviatile de la regula atrag intotdeauna conflictele la care suntem martori continuu, alimentand speculatiile legate de vesnica lupta intre sexe. Imaginea de femeie cu mitraliera in mana ucigand totul in jur, imi repugna.
    Femeia cred ca este facuta sa dea si sa interetina frumosul in viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s