Assisi si Francisc


Sunt aproximativ 200 km intre Roma si Assisi, insa drumul se parcurge rapid datorita autostrazii, care acopera in mare parte distanta aceasta. Assisi e un orasel minunat, care el in sine merita vizitat ; cum insa la marginea lui se afla Bazilica Sfantului Francisc  (http://ro.wikipedia.org/wiki/Francisc_de_Assisi), e cu atat mai mult de luat in calcul ca o eventuala destinatie turistica. Cred ca un sejur de cateva zile in acest oras medieval e exact ceea ce trebuie ca sa-ti incarci bateriile si sa-ti cureti spiritul, dar nici o excursie de o zi, cu autocarul, nu e de refuzat. Eu asa am ajuns acolo, in vara lui 2009, ocazie cu care am prins fotografiile de mai jos.

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Bazilica Sfantului Francisc (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinele_franciscane) este construita pe doua nivele, la cel inferior fiind si cripta unde e inmormantat sfantul. In exterior fotografiatul este liber, in interior nu prea… asa incat eu n-am decat poze din preajma cladirii…

Image Image

Image Image

… dar pentru minunatia din interior am gasit pe net un filmulet in care se prezinta modul cum e alcatuita catedrala si descrierea ambelor nivele:

In film se remarca si ceea ce ii caracterizeaza pe membrii Ordinului Franciscan, si anume rasa maro cu sau fara gluga (in functie de ramura careia ii apartineau), lunga pana la pamant si legata peste mijloc cu un cordon din sfoara impletita de culoare deschisa, contrastanta.

Sediul provinciei române a ordinului franciscan este la Cluj, iar principala mănăstire la Șumuleu Ciuc. Alte biserici franciscane sunt in Brasov si Turda.

Reclame

Un gând despre “Assisi si Francisc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s